Herstel (3)

 

Home
Omhoog
Herstel (4)

Herstel van pastorie en begraafplaats

Herstel van de begraafplaats

Tijdens de vergadering van 28 februari 1947 kwam de beplanting en het onderhoud van de begraafplaats aan de orde. Er werd opgemerkt dat daar de toestand niet meer was zoals vroeger. Men vroeg zich af of hier verbetering in was aan te brengen gezien het gebrek aan arbeidskrachten. Men moet al heel tevreden zijn, als men nog een koster in functie heeft
Ook diende de hoek van het ijzeren hek aan de oude begraafplaats bij de kerk nodig hersteld te worden. De voorzitter zou smid Van der Linden en metselaar D. van Rijsbergen aanmanen tot het spoedig uitvoeren van de herstelwerkzaamheden.

 

Beukenhaag

In de vorige aflevering heeft u kunnen lezen dat er plannen waren om de bestaande taxushaag rondom de begraafplaats, die grotendeels dood of vernield was ten gevolge van oorlogshandelingen, door een beukenhaag te vervangen. In het voorjaar van 1947 werd een nieuwe haag aangeplant. Door aanhoudende droogte waren delen van de heg doodgegaan. Notabel A.P. Vos zou de haag zuiveren van onkruid, zodat in het najaar de dode delen door nieuwe aanplant vervangen kon worden. 

 

Reparaties aan de pastorie

Ook was er tijdens de oorlog schade aan de pastorie ontstaan. Zo was er een raam kapotgeschoten. Voorzitter A.W. Kanters zou dit zelf repareren. Dit zou hij doen zodra de vorstperiode voorbij was. Ook moesten er aan de pastorie nog schilder en loodgieterswerk uitgevoerd worden. Een deel van de kosten van deze werkzaamheden viel nog onder oorlogsschade. Van de kosten was nog steeds geen volledige begroting gemaakt. Opnieuw zou hierop worden aangedrongen. 

Het vrijwel bomenloze kerkhof anno 2007


(Wordt vervolgd)

Ada Peele en Matti Herben, 
Hooge Zwaluwe, 20 mei 2007


 

2003-2009: Protestantse Gemeente Hooge Zwaluwe - Nederland
Gewijzigd: 29-09-2011

Voor vragen, aanvullingen, commentaar: Webmaster Protestants Hooge Zwaluwe